fbpx

Har ni någonsin funderat på hur mycket psykopati som egentligen ligger till grund för många dansbands framgångar? Med låtar som ”Jag vill vara din, Margareta” eller ”Vem får följa dig hem”, så har de allra värsta kunna skaffa sig enorma framgångar och ändå kunnat hota samtliga människor – samtidigt – som vistats på deras dansgolv. För tänk efter ändå – vad är det dom sjunger om egentligen?

_MG_4303

”Vem söker fånga in din blick i kväll, vem söker följa varje steg du tar? Vem är det du ger din hand och som får följa dig hem?”

Ja, vem är det som fångar in din blick egentligen om inte den där kusliga typen som står på scen och sjunger, med sitt ondskefulla grin? Exakt! Egentligen så är alltså den här texten ganska aggressiv. Du kan ju prova själv och skrika det här högt för dig själv, så får du höra hur friskt det låter. Annars kan du ju prova alternativet, med Margareta.

giveup

”Jag vill vara din, Margareta. Bara vara din, ska Du veta. Stå där vid din dörr, kär som aldrig förr. Men vågar inte ringa. Pulsarna dom bränner så heta, känner Du som jag, Margareta. Blickarna Du gav, gav Du dom som svar eller ej?”

En solklar psykopat-klassiker. Jag vill vara din Margareta och jag står banne mig utanför din dörr och funderar på vad jag skall ta mig till härnäst! Och blickarna. De där blickarna. Vad var det egentligen? – Jo, det var ju egentligen så att hon hade sina väninnor på plats och de stod och vinkade precis bakom dig, som du sedan tog miste på. Ja, du skulle bara veta, Margareta…

Patrik Isaksson sjunger så här:

eyeman

”Hos dig är jag stark
Hos dig är jag underbar
Hos dig har jag allt
Där vågar jag stanna kvar
När du inte ser
När du inte rör mig
Kan du ha hittat nån annan”

Här ser du närmast en tidig flört på en kontaktannons-site, där det börjar gå lite snett för den där 17-åriga finniga killen, utan livserfarenhet. Han har chattat lite för länge med tjejen och när hon inte svarar inom fem minuter, så tror han att hon är sur. Han har ju så klart fått för sig att dom redan är ett par också, då han fortsätter texten med ”Har du kraft att ge dig av”. Det sunda förnuftet har däremot gett sig av för längesen och nu försöker han få få henne att tro att hon är beroende av honom – han är ju trots allt oumbärlig. Som psykopat…

av Tornevall

Fotograf, musiker, filmare. Estetikens alla nyanser i ett, kombinerat med humor och ett förflutet inom vård- nöjes- och programmeringsbranscher.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.