fbpx
avgaser

Jag råkade slockna ikväll, när Earth Hour var planerat. Man kan ju hoppas att det räknas också, men jag misstänker någonstans att det inte är så. Men det är å andra sidan högst sannolikt att jag inte skulle ha släckt något annat ändå, ty den allmänt världsliga dubbelmoralen är betydligt starkare än en enkel jordtimme och det ställer jag av princip inte upp på. Dessutom ligger den här bloggen på mitt webhotell, som står under bordet där jag sitter så det hade inneburit stora driftstörningar i webbtrafiken under den timmen.

Vad som kan vara viktigt att uppmärksamma medan det fortfarande är aktuellt, är dock detta; Se på klippet nedan, där vi de facto kan se ett exempel på att samtliga bilar vid ett järnvägsspår fullkomligen struntar i sina egna utsläpp trots att de väntat så länge som dom gjort och därför inte stänger av bilen heller, i väntan på tåget. Nej, för det är ju både besvärligt och ”krävande för bilen” som vissa människor skyller på. Och klarar man inte av att göra något så enkelt som att stänga av bilen, men ändå släcker lamporna på earth our så är det nog inte särskilt stor vits med att skryta att man deltar i släckningen heller. Då är det, som sagt, endast tal om dubbelmoral. Jag stänger däremot av bilen när jag väntar på tåget…

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16475727.ab
http://www.expressen.se/nyheter/varlden-slocknar-for-klimatet-eller/

av Tornevall

Fotograf, musiker, filmare. Estetikens alla nyanser i ett, kombinerat med humor och ett förflutet inom vård- nöjes- och programmeringsbranscher.

2 svar på ”Slocknade – Under Earth Hour”
  1. Intresset verkar ha svalnat för miljökampanjen, inte ens Reinfeldt tjatar om den längre! Något vi borde tänka på är att våra livsmedel står för en stor del av hushållens energi.
    Den energi vi använder till mat och matlagning under en dag motsvarar 3 liter olja per person! Och palmoljan som används som livsmedel och råvara för bränslen är ett hot mot regnskogen och orangutangen!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.