fbpx

av Tornevall

Fotograf, musiker, filmare. Estetikens alla nyanser i ett, kombinerat med humor och ett förflutet inom vård- nöjes- och programmeringsbranscher.

25 svar på ”Varför man skall låsa alla soputrymmen”
  1. Fy fan vad äckligt! En dag när man går till soprummet kanske en äcklig typ finns där inne. Nej dags att kommunen ser över sina lås på sådana utrymmen! Anmäl!!!

  2. Ja du Tomas…. vi har plomberade sopnedkast,endast 1 är öppet på bottenvåningen och då ombyggt med minimalt hål. Grovsoprum finns inte längre, man är hänvisad till returen/moraberg. Inte alla som har möjlighet att ta sig dit varpå grovsoporna hamnar ute i buskarna, allt från möbler till elektronik. Vi ska sortera våra hushållssopor men dom har tagit bort sopsorteringsstationen. Nu hänvisas man till ändhållplatsen/fornhöjden. Jag måste alltså passera 2 bostadsområden för att kasta glas, tidningar mm. Även dom påsarna hamnar nu ute i buskarna…. Personligen komprimerar jag ALLT och trycker med kraftigt våld ner det i det enda existerande sopnedkastet. Jag gör bara som alla andra….

  3. Nej, det är inte bara hos er. Det är nog problem i de flesta områden, men i våra soprum är det överjävligt. Varje dag får ”miljöteamet” (ett gäng arbetslösa, projektanställda killar) städa ur soprum och återvinningsrum. Utanför också.

  4. Förut hade vi containrar uppställda varje helg på bestämda ställen i området, och då minskade mängden möbler, kläder, skor och annan bråte i soprummen där de inte får kastas. Men nu har hyresvärden minskat ner det, så containern kommer nu bara den sista varje månad. Urbota dumt. De hänvisar till Återvinningsstationerna men många har varken bil eller körkort så givetvis hamnar allt i soprummen igen…

  5. Jag har inte heller körkort och bil och är förbaskad på det här, men jag får slänga upp allt som ska kastas på vinden och spara det tills den dagen containern kommer (och hoppas på att jag kommer ihåg att containern är här, annars får jag vänta en månad till). Jätteträligt. Dock är det faktiskt en del idioter som HAR bil och som kör in bilen invid vårt soprum och lastar av skiten utanför och drar…och studenterna, som flyttar snart, de kommer lämna av sin bråte lite varstans. De kommer inte bry sig, de bara ställer av sin gamla soffa utanför porten eller whatever och drar….(trots att de har hyrt släpkärror och flyttbilar och har hjälp av mamma och pappa osv och borde kunnat köra en vända till Återvinningsstationen nån km härifrån)..

  6. Vi har inte ens container att tillgå. Våra vindsförråd har blivit skräpkammare där alla grovsopor hamnar (om man är någorlunda ordentlig) Utveckling ska gå framåt, inte bakåt….

  7. Håller med. Vi har taggar till soprummen. Förut hade vi uppsågade luckor på väggarna till varje kärl på insidan vilket föranledde att folk som gick förbi slängde in soppåsar etc där. Jag tycker de döljer problemet istället för att få bukt med det genom att låta projektanställda städa upp efter dom som kastar fel! Om de tillhandahöll containers som förut skulle problemet åtminstone minska. För övrigt anser jag att förut när vi hade sopnedkast och det faktiskt fanns containrar uppställda jämt i varje kvarter (togs bort för att en del satte eld på dem stup i ett) så såg man ALDRIG några utslängda soppåsar på marken eller möbler som man bara slängt i närmaste buske typ..

    När de tog bort sopnedkasten osv så visste jag hur det skulle bli. Det kunde minsta barn räkna ut. Sen tycker jag det är lite svagt att hänvisa till återvinningsstationerna för det som ska kastas och inte kan kastas här, när de vet att många i det här gettot inte har bil. Det här är ett fattigt område med hög arbetslöshet, så det är ju rätt lätt att räkna ut saker och ting. Alla är inte så ordningssamma att de släpar upp det utrensade på vinden tills de kan få skjuts med någon och så..

  8. Mitt vindsförråd är också skräpkammare numera. Får ta ut massa saker för att komma in öht. Och ändå rensar jag så ofta jag kan! Nu har jag fått utöka skräputrymmet till ”lilla toan” som ingen använder. Där slänger man in saker första anhalten liksom. Andra anhalten är vinden. Tredje containern alt. återvinningsstationen om och när jag fått hjälp av pappsen..

  9. Och folk undrar varför man inte värnar om miljön och sorterar sina sopor. Jag värnar om miljön men har å andra sidan ingenstans att göra av avfallet. Okey jag kan ta mina uttjänta möbler mm på ryggen och gå dit jag är hänvisad. Men med 2 diskbråck och ingen bil… nä just det.

  10. Å jag har ju en cykel då, men försök och ta en trasig soffa på den…eller en tiokilos sopsäck full med utsorterade kläder och skor..:P När containern kommer kan jag åtminstone köra en del på min gamla barnvagn. Även om det går åt många vändor..

  11. Nu e jag glad jag inte e svensk. 🙂
    Här hemma kan man slå en signal til sophämtarefirman så kommer dom o lastar på allt jag har som jag inte vill ha. Visst kostar det en hundring elr så, men det e ok.

  12. Vårt soprum är med låst, som tur e har vi fortfarande våra sopnedkast i trappen… i början stog dessa återvinningskontainrar ute ( fast där hamnade dammsugare, leksaker, osv osv som man inte ska slänga där utan köra till tippen med , men för några månader sen byggde de miljöhus där det nu behövs nyckel för o komma in, men såg sist jag slängde skräp där att det började komma lite andra saker därinne som man egentligen ska lämna på tippen själv. bor i ett HSB område

  13. Vilken bra idé! Den ska jag sno och framföra till Victoria Park (vår förvaltare). De kanske skulle kunna fixa bortforsling för en vettig peng för alla oss som inte kan ta oss till de återvinningsstationer som finns utanför stan..

  14. Tror att vi kan lämna grovsopor o elsaker mot en peng, så forslar vaktis bort det till tippen, men vet inte hur mycket de tar, då de ggr jag har grovsopor brukar passa på när mamma åker till tippen, för hon har bil o det har inte jag o hon vill oftast ha nån med sig när hon åker dit

  15. De hämtar ju trädgårdsavfall på bestämda tidpunkter – de som har uteplats kan ställa sina sopsäckar med ris och vad det nu är, utanför sin tomt så hämtas det av Svensk Markservice. Så det är inte omöjligt att man kan göra även detta, säkert…hoppas jag iaf 🙂

  16. Elsaker har vi kärl för i sorteringsrummet, men man får inte ställa in stora tv-apparater och sånt där fast det gör ju folk ändå. Sen går miljövärdarna in och klipper av sladdarna på dammsugarna och lamporna och vad det nu är, antagligen för att ingen ska ta med sig det hem gissar jag.

  17. Ja det är bra att vi har ett elkärl för det händer ju allt som oftast att en dator pajar, eller en kaffebryggare osv. Bra att man kan gå ner med det på en gång då…det är tillräckligt med bråte på vinden som det är för att man måste spara på skiten tills containern kommer…:P

  18. Jag har, och har haft dom senaste 12 åren ett soprum tillgängligt på mindre än 50m från dörren. Där det finns plats för alla typer av sopor samt grovsopor och elektronik. Vi har sådana uppställa överallt i hela stan, och det största problemet med dom vad jag vet är att ibland så går där in någon gammal gubbe och tycker det är roligt att ta med sig hem andras slängda saker. Dom här rummen har jag aldrig sett vara smutsiga, nedskräpade eller lukta allt för illa för att närma sig. Kanske något som andra än vi här i storstan skulle försöka anamma?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.