fbpx

Två saker jag absolut inte tål med Radiotjänst:

1

”Radiotjänst i Kiruna AB:s kontrollant har vid en avgiftskontroll uppmärksammat att ditt hushåll har en tv-mottagare. […] Vi kommer att skicka dig en faktura om cirka 15 dagar. Har du synpunkter på detta, kontakta Radiotjänst.”

Radiotjänsts så kallade ”kontrollanter” är inkompetenta. Man antar att hela Sverige äger en tv-mottagare, trots att så ej är fallet. Hur en kontrollant lyckas konstatera att det finns en tv-mottagare i ett hem utan tv-mottagare begriper jag faktiskt inte, förutom när de felaktigt – om de skulle göra det – mäter hos grannen i stället för den man valt att ge sig på. Men egentligen är det inte själva antagandet jag får allergiska reaktioner av, utan det faktum att man också passar på att skicka en faktura till personen i fråga, trots att det INTE finns någon tv-mottagare i hushållet. Är det inte beskyddarverksamheter som gör så?

– Vi vet att det finns människor som vill skada din verksamhet. Därför skickar vi dig en faktura om cirka 15 dagar, för att inget ska hända den.
– Men jag har ju ingen verksamhet!
– Det har du visst…

2

RadioTjanst

Breven som kommer från Radiotjänst tycks alltid vara försenade, om man utgår från utskriftsdatumet på breven. Förenade med nästan – just precis – exakt den tid det kommer ta Radiotjänst att skicka sin faktura. Om man med sitt utskick hotar ”potentiella kunder” på detta sätt, eller om det är en bluff låter jag vara osagt. Jag känner dock att jag skulle vilja fakturera Radiotjänst för den samtalstid jag lägger på att behöva ringa och ytterligare bråka med dom om att jag inte har någon TV-mottagare.

”Men det rör sig ju bara om några kronor”

Ja, men eftersom man gör sig det besväret att utpressa svenska folket på detta sättet (alltså även de som inte har någon tv-mottagare), så anser jag att de kan få göra sig samma besvär att göra en utbetalning av de få ören det tar mig att tvingas koppla upp ett samtal mot dom också.

av Tornevall

Fotograf, musiker, filmare. Estetikens alla nyanser i ett, kombinerat med humor och ett förflutet inom vård- nöjes- och programmeringsbranscher.

7 svar på ”Sagan om Radiotjänst”
  1. Gustav Gellerbrant fick alltså rätt, och kravet avskrevs för att han inte skulle få ta det till rättegång, vilket var hans primära mål… snyggt duckat av Nazitjänst i Kiruna AB.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.